Termodinamik Anabilim Dalı
Genel Bilgi
Bölüm veya programınızla ilgili genel bilgi:
- Tarihçe: Bölümümüz, Iğdır Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde 2008 yılında kurulmuştur. 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında ilk öğrencilerini almıştır. Bölüm, tam donanımlı bilgisayar laboratuvarları ve Makine Mühendisliği laboratuvarları ile öğrencilerini rekabetçi bir çalışma ortamına hazırlamaktadır.
- Bölüm Program Çıktıları: Temel makine mühendisliği eğitimi vermenin yanı sıra öğrencilerimizi belirli konularda uzmanlık sağlayan ve uygulamada kullanabilecekleri bilgilerle donatmak. Güvenilir, başarılı , yeniliklere açık , problem çözme yeteneğine sahip ve girişimci mühendisler yetiştirmek.
- Eğitim Dili / Türü: Makine Mühendisliği Bölümü eğitim öğretim faaliyetlerini örgün öğretim eğitim türünde devam ettirmekte olup eğitim dili Türkçedir. Ayrıca Türkçe eğitimini başarılı ile tamamlayan uluslar arası öğrencilerde programımıza kabul edilmektedir.
- Altyapı İmkanları: Bilgisayar laboratuvarımız ve bölüm laboratuvarımız sayesinde öğrencilerimiz, mühendislik bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla bölümleriyle ilgili projelerini tasarlama ve deneyler yapma imkânına sahip olmaktadırlar. Bölüm laboratuvarımızda cnc torna, cnc freze, çekme basma test cihazı, parlatma ve kesme cihazları, optik mikroskop, kaynak cihazları, çeker ocak, fren balatası test cihazı ve hassas terazi mevcuttur.
Akademik Personel
melih.yildiz@igdir.edu.tr
TERMODİNAMİK ANABİLİM DALI
476 213 00 10 Dahili : 7321
Akademisyen
aakturk@igdir.edu.tr
TERMODİNAMİK ANABİLİM DALI
476 213 00 10 Dahili : 4446
Ders Kataloğu
Makine Mühendisliği ders planı ve ders içeriklerine ulaşmak için TIKLAYINIZ.
Çift Anadal / Yandal Programları
Çift Anadal Programı:
Not ortalaması 100 üzerinden 70 olan öğrencilerimiz çift anadal programlarına başvurabileceklerdir. Çift anadal (ÇAP) programında not ortalaması 70 ve üzeri olan öğrenciler kendi bölümleri dışında bir bölümün derslerini eş zamanlı olarak alıp bu dersleri başarıyla tamamlaması durumda mezun olduğunda çift diplomaya sahip olacaklardır.
Çift Anadal Yapılabilecek Bölümler : İnşaat Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Matematik Bölümü, Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü (Teknik bilimler MYO), Elektrik ve Enerji Bölümü (Teknik bilimler MYO), Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü (Teknik bilimler MYO).
Not: Mühendislik öğrencileri teknik bilimler MYO' da Çift Anadal ve Yandal yapabilmesine rağmen, Teknik bilimler MYO öğrencileri Önlisans programında eğitim görmeleri sebebiyle Lisans eğitimi veren bölümlerde Çift Anadal programına başvuramazlar.
Çift Anadal ve Yandal yönergesine ulaşmak için TIKLAYINIZ .
Not ortalaması 100 üzerinden 70 olan öğrencilerimiz yandal programlarına başvurabileceklerdir. Bölümümüze kayıtlı öğrenciler başka bir bölümün bazı derslerini eş zamanlı olarak alıp başarı ile tamamladıktan sonra bir yandal sertifikası almaya hak kazanmaktadır.
Yan Dal Programı:
Yandal Yapılabilecek Bölümler : İnşaat Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Matematik Bölümü, Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü (Teknik bilimler MYO), Elektrik ve Enerji Bölümü (Teknik bilimler MYO), Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü (Teknik bilimler MYO).
Not: Mühendislik öğrencileri teknik bilimler MYO' da Çift Anadal ve Yandal yapabilmesine rağmen, Teknik bilimler MYO öğrencileri Önlisans programında eğitim görmeleri sebebiyle Lisans eğitimi veren bölümlerde Yandal programına başvuramazlar.
Çift Anadal ve Yandal Yönergesine ulaşmak için TIKLAYINIZ.
Değişim Programları
Öğrencilerimiz Erasmus, Mevlâna ve Farabi değişim programları kapsamında farklı üniversitelerde eğitim alma hakkına sahiptirler. Öğrencilerimiz ayrıca, Erasmus programı kapsamında anlaşmalı ülkelerde faaliyet gösteren şirketlerde staj yapabilirler. Programlara ait başvuru şartları ve anlaşmalı üniversiteler için lütfen aşağıdaki internet adreslerini inceleyiniz.
Kariyer
Bölümün / Programın Amacı / Hedefleri: Makine Mühendisliği Bölümü, güvenilir, başarılı, yenilikçi, problem çözücü ve girişimci Makine Mühendisleri yetiştirmeyi ilke edinmiştir.
Bölümün / Programın Mevcut Durumu ve Geleceği: Bölüm ilk öğrencilerini 2019-2020 eğitim öğretim döneminde kabul etmiş olup 1 Doçent, 4 Dr. öğretim üyesi ve 1 araştırma görevlisi ile eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.
Alanın Altında Yer Alan Meslekler: Makine Tasarım Mühendisliği, Enerji Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Isıtma Havalandırma ve iklimlendirme Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Üretim Mühendisliği, Enerji Santrali Mühendisliği, Deniz ve Gemi Mühendisliği, Akışkan ve Termal Mühendislik
İş Bulma İmkanları: Mezunlar yukarıda belirtilen alanlarda kamu ve özel sektörde iş bulma imkanlarına sahiptirler.
Program Tanıtım Sunusu
Program tanıtım sunumuna ulaşmak için Tıklayınız.
İletişim
Adres : Iğdır Üniversitesi-Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü-Mühendislik Fakültesi Dekanlığı 3. Kat Makine Mühendisliği Bölümü 76002 Suveren/Iğdır, TÜRKİYE
Telefon: +90 476 223 00 10 - 4446
- Faks: +90 476 223 00 45
- E-posta: muhendislik@igdir.edu.tr
Program Tanıtım Sunusu
Bir bölüm veya programın temel özelliklerini, eğitim olanaklarını ve hedeflerini tanıtmak amacıyla hazırlanan sunumdur.
İletişim
- Adres : Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü, Tuzluca Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü
- Çağrı Merkezi : 444 9 447
Telefon: +90 476 223 00 10 - 3405 - Faks: +90 476 223 00 17
- E-posta: tuzluca@igdir.edu.tr